Η δέσμευση της Nexen Tire για τη διαχείριση ESG αναγνωρίζεται παγκόσμια

– Πέτυχε «Χρυσό Μετάλλιο» στο EcoVadis, κατάταξη στο Top 3%
– Έκθεση ESG 2023/24: Σημαντικά σημεία απόδοσης και στρατηγικοί στόχοι

ΣΕΟΥΛ, Νότια Κορέα, 17 Ιουλίου 2024 – Η NEXEN TIRE, κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ελαστικών, κάνει σημαντικά βήματα στη δέσμευσή της στη διαχείριση ESG. Η NEXEN TIRE δημοσίευσε την Έκθεση ESG 23/24 και κέρδισε το «Χρυσό Μετάλλιο» στον EcoVadis, έναν παγκόσμιο οργανισμό αξιολόγησης ESG.

Το EcoVadis είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα αξιολόγησης ESG στον κόσμο που χρησιμοποιείται από περισσότερες από 130.000 εταιρείες σε 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η EcoVadis αξιολογεί τη συνολική βιωσιμότητα μιας εταιρείας όπως το περιβάλλον, η εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ηθική και οι βιώσιμες προμήθειες.

Το NEXEN TIRE βελτίωσε σταθερά την αξιολόγησή του, ξεκινώντας με βαθμολογία Χάλκινο το 2021, ακολουθούμενη από βαθμολογίες Ασημί το 2022 και 2023, και τώρα επιτυγχάνει βαθμολογία Χρυσό φέτος. Το χρυσό μετάλλιο υποδηλώνει μια πρώτη θέση 5%. Η NEXEN TIRE κατατάχθηκε στο κορυφαίο 3% με εξαιρετικές αξιολογήσεις στους τομείς του Περιβάλλοντος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σημαντική βελτίωση στην Δεοντολογία και τις Βιώσιμες Προμήθειες.

Από το 2020, η NEXEN TIRE δημοσιεύει ετησίως εκθέσεις ESG που περιγράφουν λεπτομερώς τις δραστηριότητες διαχείρισης ESG και τα επιτεύγματά της για τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους. Η φετινή έκθεση, η πρώτη που δημοσιεύτηκε από τη σύσταση της Επιτροπής Διαχείρισης ESG υπό το Διοικητικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει ανάλυση και αποκάλυψη στόχων σύμφωνα με τις συστάσεις της Task Force για τις οικονομικές γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με το κλίμα (TCFD), αξιολογήσεις ESG της αλυσίδας εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων πρώτες ύλες, logistics και υπηρεσίες και στόχοι για το ποσοστό εφαρμογής βιώσιμων πρώτων υλών και το ποσοστό των πωλήσεων φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

Η προσπάθεια της NEXEN TIRE για την παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων έχει αναγνωριστεί από διάφορες αξιολογήσεις. Πέρυσι, το ελαστικό παντός καιρού της NEXEN TIRE N’ Blue 4Season 2 έλαβε τη βαθμολογία «The Green Tire» από το κορυφαίο ευρωπαϊκό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία έλαβε επίσης βαθμολογία Β, μια βελτίωση από το προηγούμενο έτος, στην αξιολόγηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής από το CDP (Carbon Disclosure Project, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός).

Εκτός από τις εκπληκτικές αξιολογήσεις ESG, το NEXEN TIRE υπήρξε προληπτικό σε διάφορες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UNGC) από το 2023, η NEXEN TIRE τηρεί τις 10 αρχές που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία και το περιβάλλον και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις για να ενισχύσει τις δυνατότητές της στην ενσωμάτωση της διαχείρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από το 2020, η NEXEN TIRE είναι μέλος της Παγκόσμιας Πλατφόρμας για Αειφόρο Φυσικό Καουτσούκ (GPSNR), συμβάλλοντας στον αειφόρο σχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού καουτσούκ, της κύριας πρώτης ύλης για τα ελαστικά. Το 2022, η εταιρεία αναγνωρίστηκε επίσης για τις προσπάθειές της για την προστασία των πληροφοριών με την απόκτηση της πιστοποίησης Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX) από τη Γερμανική Ένωση της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Οι συνεχείς προσπάθειές μας για την εφαρμογή της διαχείρισης ESG αποφέρουν αποτελέσματα σε διάφορους τομείς», σχολίασε εκπρόσωπος της NEXEN TIRE. «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη διαχείριση του ESG για να επηρεάσουμε θετικά το περιβάλλον και την κοινωνία».

By | 2024-07-22T10:41:46+00:00 Ιούλιος 22nd, 2024|News|